E-info

Welkom op onze e-infopagina.

 

Hier vind je informatie over onze school, de keuze-uren, een rondleiding en getuigenissen van leerlingen waarom zij het fijn vinden om les te volgen op onze school.

Nu een echte opendeurdag niet tot de mogelijkheden behoort, kan je het gebouw van de Middenschool verkennen via dit filmpje:

Elk vak heeft zijn eigen, specifiek lokaal. Zo komen de lessen echt tot hun recht. Je ziet tijdens deze snelle rondleiding ook telkens hoeveel lesuren per week je een bepaald vak krijgt.

In het eerste jaar bestaat de lessentabel uit 32 lesuren: 27 lesuren basisvakken, 1 uur differentiatie. De leerling kiest zelf hoe hij/zij de 4 overige lesuren door een combinatie van keuze-uren invult. De mogelijke combinaties in de Middenschool zijn:

– 4u Klassieke Talen
– 2u Klassieke Talen en 2u Moderne Talen & Wetenschappen
– 2u Klassieke Talen en 2u STEM Wetenschappen
– 2u Moderne Talen & Wetenschappen en 2u Economie
– 2u STEM Wetenschappen en 2u Economie
– 2u STEM Wetenschappen en 2u Sport
– 2u Mens en maatschappij en 2u Economie

Een korte toelichting over het studieaanbod in de eerste graad vind je in onderstaand filmpje:

Wil je meer weten over de mogelijkheden in het tweede jaar? Bekijk dan het volledige studieaanbod .

De vakleerkrachten leggen kort uit wat de keuze-uren, die dan later de basisopties in het tweede jaar worden, inhouden:

Klassieke Talen

Moderne Talen Wetenschappen

STEM-Wetenschappen

 

Economie

Maatschappij- en welzijnswetenschappen

 

Sport

 

We vinden het erg belangrijk dat leerlingen zich breed ontwikkelen. Daarom organiseren we ook tal van extra activiteiten tijdens de middagpauze. We moedigen onze leerlingen steeds aan om zich hiervoor te engageren.

Leerlingen vertellen graag waarom zij het fijn vinden om school te lopen in de Middenschool:

Benieuwd naar de sfeer van de school? Dan geeft onderstaand filmpje jou alvast een idee hoe een dag op school verloopt.

 

 

Een school kiezen, is geen eenvoudige opgave. We hopen dan ook dat we je op deze manier toch een virtuele inkijk hebben kunnen geven in onze GO! Middenschool te Keerbergen.

Heb je nog vragen? Dan beantwoorden wij die graag op 13 maart tijdens onze ‘Vraag maar raak’ sessies. We organiseren deze sessies via Microsoft Teams-vergaderingen. U hoeft alleen maar op de link te klikken om deel te nemen aan de sessie waar u uw vragen kan stellen. U kan terecht bij de directie voor algemene vragen of bij de vakleerkrachten voor vragen over de keuze-uren.

Van 09u00-10u00 kan je algemene vragen stellen aan de directie. Gebruik deze link naar de Teams vergadering om deel te nemen aan de sessie.

Van 10u00 tot 12u00 zijn specifieke vakleerkrachten ter beschikking om jullie vragen te beantwoorden. Voor elk vak wordt er een andere Microsoft Teams vergadering aangemaakt. Door gebruik te maken van de specifieke link, kom je bij de juiste leerkracht terecht. Je kan op deze manier verschillende vakleerkrachten bereiken. Zij kunnen uiteraard ook een antwoord geven op vragen over de algemene werking van de school.

Heb je een vraag over Klassieke Talen? Gebruik dan deze link naar de Teams vergadering om met de leerkracht Latijn te praten.

Heb je een vraag over STEM-wetenschappen? Gebruik dan deze link naar de Teams vergadering om met de leerkracht STEM te praten.

Heb je een vraag over Moderne Talen & Wetenschappen? Gebruik dan deze link naar de Teams vergadering om met de leerkracht Wetenschappen en de leerkracht Engels te praten.

Heb je een vraag over Sport? Gebruik dan deze link naar de Teams vergadering om met de leerkracht Sport te praten.

Heb je een vraag over Economie? Gebruik dan deze link naar de Teams vergadering om met de leerkracht Economie te praten.

Heb je een vraag over Maatschappij- en Welzijnswetenschappen? Gebruik dan deze link naar de Teams vergadering om met de leerkracht Maatschappij- en welzijnswetenschappen te praten.

Tot binnenkort “in het echt”!